Polędwiczka duszona w porach
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości? Trafiłeś w dobre miejsce. Soczyste, pyszne polędwiczki duszone w kremowym sosie porowym skradną serca wszystkich smakoszy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6-8 |
Okazja: |
- Mięso, myję, osuszam, kroję w plastry. Doprawiam pieprzem oraz sola i smażę na rozgrzanym oleju.
- Ryż gotuję w osolonej wodzie. Pora oczyszczam, parzę gorącą wodą i kroję w słupki.
- Czosnek obieram, przeciskam przez praskę i smażę na rozgrzanym oleju. Następnie dodaję por, solę i smażę przez dziesięć minut. Po tym czasie dodaję musztardę, doprawiam pieprzem oraz solą i wlewam śmietanę. Łączę z mięsem i pięć minut gotuję.
- Ugotowany ryż układam w naczyniu, pośrodku układam polędwiczki i wszystko polewam sosem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze