Poczuj magię świąt z QAFP!

Zaproszenie na warsztaty przedświąteczne.

Obraz
Źródło zdjęć: © materiały prasowe

Wszystkich blogerów, którzy wciąż poszukują nowych smaków, zapraszamy w najbliższą środę 7 grudnia 2016 roku od 10:00 do 14:00 do warszawskiego studio Food Lab, na warsztaty kulinarne QAFP w prawdziwie świątecznej odsłonie! Wydarzenie poprowadzi znany dziennikarz i prezenter telewizyjny - Olivier Janiak, a świąteczne menu z wykorzystaniem wysokojakościowej wieprzowiny QAFP, zaprezentuje jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce - Sebastian Krauzowicz.

Przedświąteczne przygotowania w polskich domach wyglądają zazwyczaj tak samo - najpierw wydaje nam się, że do końca grudnia jest jeszcze dużo czasu, po czym wszystko robimy na ostatnią chwilę. Brzmi znajomo? Aby uniknąć stresu już teraz warto w przemyślany sposób zacząć planować wszystkie szczegóły. Podczas warsztatów organizowanych w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”, uczestnicy będą mieli okazję poznać kilka sprawdzonych przepisów (nie tylko kulinarnych) na udane święta. O tym jakie dekoracje królować będą w tym sezonie na świątecznych stołach oraz jak samodzielnie wykonać bożonarodzeniowe ozdoby, zdradzi mistrz florystki Agnieszka Nożewska i ekspert od dekoracji ze szkoły Art&Deco - Ewa Majewska.

Za kulinarną część wydarzenia odpowiadać będzie Sebastian Krauzowicz – Szef kuchni toruńskiej restauracji „Sfera by Sebastian Krauzowicz”, który wraz z uczestnikami wyczaruje oryginalne, świąteczne dania oraz opowie dlaczego do przyrządzania dań mięsnych warto wybierać certyfikowaną wieprzowinę QAFP. Jolanta Ciechomska, Koordynator Systemu QAFP z Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, doradzi czym kierować się przy wyborze wieprzowiny i przedstawi liczne walory produktów opatrzonych znakiem QAFP.

Relacja z wydarzenia zostanie opublikowana na kuchnia.wp.pl.

Już dziś można zgłosić swój udział w warsztatach. Wystarczy wysłać maila na adres mailowy: warsztaty@partnersi.com.pl (w tytule maila wpisz: poczuj magię świąt z QAFP 7 grudnia, a w treści podaj swoje imię, nazwisko i telefon kontaktowy).

Mamy jedynie 25 miejsc, więc kto pierwszy - ten lepszy! Na zgłoszenia czekamy do 4 grudnia.

Warsztaty są organizowane bezpłatnie w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”.

|

Obraz

|
| --- |

Źródło artykułu: Informacja prasowa

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw