Poczuj magię świąt z QAFP!

Zaproszenie na warsztaty przedświąteczne.

Obraz
Źródło zdjęć: © materiały prasowe

Wszystkich blogerów, którzy wciąż poszukują nowych smaków, zapraszamy w najbliższą środę 7 grudnia 2016 roku od 10:00 do 14:00 do warszawskiego studio Food Lab, na warsztaty kulinarne QAFP w prawdziwie świątecznej odsłonie! Wydarzenie poprowadzi znany dziennikarz i prezenter telewizyjny - Olivier Janiak, a świąteczne menu z wykorzystaniem wysokojakościowej wieprzowiny QAFP, zaprezentuje jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce - Sebastian Krauzowicz.

Przedświąteczne przygotowania w polskich domach wyglądają zazwyczaj tak samo - najpierw wydaje nam się, że do końca grudnia jest jeszcze dużo czasu, po czym wszystko robimy na ostatnią chwilę. Brzmi znajomo? Aby uniknąć stresu już teraz warto w przemyślany sposób zacząć planować wszystkie szczegóły. Podczas warsztatów organizowanych w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”, uczestnicy będą mieli okazję poznać kilka sprawdzonych przepisów (nie tylko kulinarnych) na udane święta. O tym jakie dekoracje królować będą w tym sezonie na świątecznych stołach oraz jak samodzielnie wykonać bożonarodzeniowe ozdoby, zdradzi mistrz florystki Agnieszka Nożewska i ekspert od dekoracji ze szkoły Art&Deco - Ewa Majewska.

Za kulinarną część wydarzenia odpowiadać będzie Sebastian Krauzowicz – Szef kuchni toruńskiej restauracji „Sfera by Sebastian Krauzowicz”, który wraz z uczestnikami wyczaruje oryginalne, świąteczne dania oraz opowie dlaczego do przyrządzania dań mięsnych warto wybierać certyfikowaną wieprzowinę QAFP. Jolanta Ciechomska, Koordynator Systemu QAFP z Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, doradzi czym kierować się przy wyborze wieprzowiny i przedstawi liczne walory produktów opatrzonych znakiem QAFP.

Relacja z wydarzenia zostanie opublikowana na kuchnia.wp.pl.

Już dziś można zgłosić swój udział w warsztatach. Wystarczy wysłać maila na adres mailowy: warsztaty@partnersi.com.pl (w tytule maila wpisz: poczuj magię świąt z QAFP 7 grudnia, a w treści podaj swoje imię, nazwisko i telefon kontaktowy).

Mamy jedynie 25 miejsc, więc kto pierwszy - ten lepszy! Na zgłoszenia czekamy do 4 grudnia.

Warsztaty są organizowane bezpłatnie w ramach kampanii „Gwarancja Jakości QAFP”.

|

Obraz

|
| --- |

Źródło artykułu: Informacja prasowa

Wybrane dla Ciebie

Żywiak chlebowiec w domu? Poznaj sprawdzone sposoby na walkę ze szkodnikiem
Żywiak chlebowiec w domu? Poznaj sprawdzone sposoby na walkę ze szkodnikiem
Sekret diety Koreanek. To dlatego są takie szczupłe
Sekret diety Koreanek. To dlatego są takie szczupłe
Najgorszy rodzaj kawy, a jesienią pijemy ją litrami. Cukrowo-tłuszczowa bomba
Najgorszy rodzaj kawy, a jesienią pijemy ją litrami. Cukrowo-tłuszczowa bomba
Ma więcej wartości niż zwykły miód, a Polacy nie doceniają. Działa jak balsam na jelita
Ma więcej wartości niż zwykły miód, a Polacy nie doceniają. Działa jak balsam na jelita
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru