Placki ziemniaczane inaczej. Banalnie prosty przepis na smaczny i tani obiad
Placki ziemniaczane w tej wersji zachwycą wszystkich domowników. Są chrupiące, pyszne i bardzo sycące A wszystko dzięki kilku dodatkowym składnikom - piersi kurczaka, pieczarkom i papryce. Przepis jest banalnie prosty, więc poradzą sobie z nim nawet kulinarni amatorzy. Na dodatek to danie można dowolnie modyfikować, dopasowując je do swoich upodobań. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso oczyść i pokrój w dość drobną kostkę, a następnie dopraw papryką, solą i pieprzem. Dodaj jajko.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i paprykę, dopraw solą i smaż, aż warzywa zmiękną. Następnie odstaw do wystudzenia.
- Warzywa przełóż do mięsa.
- Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, odciśnij z nadmiaru wody i dodaj do reszty składników. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszajNakładaj łyżką porcje ciasta na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z dipami i surówką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl