Piersi kurczaka w majonezie
Przepyszny sposób na rodzinny obiad. Tak przygotowany kurczak jest wyjątkowo delikatny. Podaje go najczęściej z ryżem i surówką z marchewki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z ewentualnych błonek i rozbijamy na kotlety, po czym przyprawiamy mieszanka do kurczaka. Cebule i paprykę kroimy w drobna kosteczkę pieczarki w plasterki. Do naczynia żaroodpornego kładziemy mięso, a na nie cebule, pieczarki i paprykę (cebuli najwięcej, papryki najmniej ), wszystko dosłownie zalewamy majonezem wymieszanym z 3 łyżkami ketchupu. Całość posypujemy serem i zapiekamy ok 30 minut w temp 180 stopni. Po zapieczeniu powstaje fajny sosik a na kurczaku chrupiąca skorupka.
Przepis dodał użytkownik Goplana
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze