Składniki
- ? piersi z kurczaka
- ? papryczki chilli -konserwowe
- ? świeża, zielona papryka
- ? 4 łyżki oleju
- ? sól
- ? papryka czerwona
- ? pomidory
- ? cebula
- ? przyprawy
Przepis
Wykonanie sosu:
Paprykę trzeba sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę. Potem na patelni lekko ja podsmażyć z pokrojoną drobno cebulką, dodając pomidory. Lekko podgrzewając mieszać do czasu odparowania zalewy pomidorowej i zgęstnienia sosu. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano.
Przepis
Wykonanie:
Piersi nacinamy ostrym nożem- robimy coś w rodzaju kieszeni, do których potem włożymy nadzienie.
2 porcje mięsa siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, solimy i przyprawiamy. Dodajemy posiekaną ostrą paprykę i dokładnie mieszamy.
Nadzieniem tym wypełniamy kieszenie. Porcje faszerowanych piersi spinamy wykałaczkami (lub specjalnymi szpilkami), smarujemy olejem i odstawiamy do lodówki na około 30-40 minut.
Wystudzone piersi, układamy na kracie grilla. Pieczemy na rumiano z każdej strony.
Podajemy z makaronem oraz sosem paprykowo ? pomidorowym