Trwa ładowanie...
d4fvu5j
d4fvu5j

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis

Istnieje spór o to, czy do ciasta na pierogi należy dodawać jajko, czy też nie. Ja opowiada się za drugą opcją. Uważam ze jajko sprawia, że ciasto staje się twarde i mało elastyczne. Do przygotowania idealnego pierogowego ciasta wystarczą jedynie mąka, ciepła woda i odrobina oleju.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d4fvu5j
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Pierogi z kapustą i mięsem
Składniki
  • 1 kg mielonego mięsa
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • sól, pieprz
  • cebula

    Ciasto:

  • 1,5 kg mąki tortowej
  • letnia woda
  • olej
Przepis

rozrobić mielone z cebulą pieprzem i solą do smaku,potem przysmażyć to na patelni, gdy mielone nam się smaży to w tym czasie możemy pokroić drobniutko kapuste(jeżeli kapusta jest za kwaśna możemy ją pod ciepłom wodą wypłukać)gdy mielone jest już usmażone to dodajemy pokrojoną kapuste i wszystko razem mieszamy,potem odstawiamy do ostudzenia. Ciasto; rozrabiamy razem mąke wode olej i sól.ciasto wygniatamy do jednolitej masy jeżeli chcemy żeby ciasto było bardziej miękkie to dodajemy więcej wody letniej.gdy wszystko mamy gotowe pozostaje nam lepić pierogi a potem je ugotować...smacznego!!!

Przepis dodał użytkownik katia19842

Pierogi z kapustą i mięsem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4fvu5j

Podziel się opinią

Share
d4fvu5j
d4fvu5j

d4fvu5j
d4fvu5j
d4fvu5j