Pierogi smażone z truskawkami
Pierogi z truskawkami to jedno z dań, które obowiązkowo muszą znaleźć się w naszym letnim menu. Tym razem zamiast je ugotować, postanowiliśmy je usmażyć. Jak wyszło? Przekonajcie się sami.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Z podanych składników wykonać ciasto, dodając olej. Dokładnie wyrobione rozwałkować i wykrawać kwadrat o boku 7-8 cm.
- Truskawki przebrać, umyć, usunąć szypułki, odsączyć, przesypać cukrem.
- Układać duże truskawki na kwadratach ciasta i starannie zalepić.
- Gotowe pierogi smażyć w głębokim, gorącym tłuszczu z obu stron.
- Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl