Pierogi smażone z truskawkami
Pierogi z truskawkami to jedno z dań, które obowiązkowo muszą znaleźć się w naszym letnim menu. Tym razem zamiast je ugotować, postanowiliśmy je usmażyć. Jak wyszło? Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Z podanych składników wykonać ciasto, dodając olej. Dokładnie wyrobione rozwałkować i wykrawać kwadrat o boku 7-8 cm.
- Truskawki przebrać, umyć, usunąć szypułki, odsączyć, przesypać cukrem.
- Układać duże truskawki na kwadratach ciasta i starannie zalepić.
- Gotowe pierogi smażyć w głębokim, gorącym tłuszczu z obu stron.
- Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze