Trwa ładowanie...
d3lqazv
12-09-2014 06:59

Pieczony kurczak ze śliwkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3lqazv
Składniki
  • kurczak,
  • 200 g sliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • masło,
Przepis

Oczyszczamy kurczaka. Nacieramy pieprzem i solą. Kładziemy na blasze i pieczemy 20 minut w temp. 220 stopni.Po tym czasie polewamy delikatnie rozpuszczonym masełkiem. Zmniejszamy temp. do 180 stopni.i pieczemy około 1,5-2 godziny. Mięso musi lekko odchodzić od kości i zmięknąć. Śliwki myjemy i drylujemy. Na 25 minut przed końcem pieczenia wykładamy na kurczaka i do kurczaka;) Gdy już kurczak jest gotowy, wyjmujemy z piekarnika i polewamy powstałym sosem podczas pieczenia

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3lqazv
d3lqazv
d3lqazv
Więcej tematów
d3lqazv

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj