Trwa ładowanie...
d18rfpn
27-04-2022 09:50

Pieczone udka z pieczarkami

Przepis

Mamy dla was fantastyczny sposób na przygotowanie faszerowanych udek. Mięso drobiowe jest najbardziej popularne, ponieważ jest delikatne i świetnie komponuje się z wieloma składnikami, które kuszą nie tylko wyjątkowym aromatem, ale i smakiem. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d18rfpn
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Rodzaj diety:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 7 udek kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy gyros
  • 1 cebula
  • 1 kg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz
Przepis
  • Udka myję, osuszam, usuwam kości ostrym nożem odcinam mięso od kości, zaczynając od szerszej części mięsa. Mięso doprawiam przyprawą gyros oraz solą.
  • Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju.
  • Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzybami faszeruję udka,zwijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
  • Udka układam w rękawie do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C.
  • Do grzybów, które nam zostały dodaję koncentrat pomidorowy oraz musztardę, chwilkę smażę i układam na dnie naczynia.
  • Na pieczarkach układam upieczone udka.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pieczone udka z pieczarkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18rfpn
d18rfpn
d18rfpn
d18rfpn
Więcej tematów
d18rfpn