Trwa ładowanie...
d3ar3l2
oprac. Katarzyna Gileta

Pieczeń z warzywami i mięsem mielonym. Świetna na obiad i do kanapek

Przepis

Smakowita wariacja na temat pieczeni rzymskiej. Jest dobrze doprawiona, aromatyczna i wypełniona warzywami. Sprawdzi się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do kanapek. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d3ar3l2
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Składniki
  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 całe jajko
  • 1 marchew
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki śmietany 12 proc.
  • 2 kulki mozzarelli
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 3 ogórki konserwowe
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
Przepis
  • Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
  • 1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.
  • Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.
  • Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem.
  • Roladę pieczemy 50minut w 180 st. C.
  • Po upieczeniu kroimy w plastry.
  • Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pieczeń z warzywami i mięsem mielonym. Świetna na obiad i do kanapek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d3ar3l2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
d3ar3l2
Więcej tematów
d3ar3l2