Penne z pesto rosso picante
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Makaron Penne Rigate 200 g
- Pół ząbka czosnku
- Suszone pomidory w oleju 100 g
- Parmezan 100 g
- Orzeszki pinii 20 g
- Chili pepperoni ¼
- Sól, cukier, pieprz
- Oliwa z oliwek
Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem i pieprzem.
Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.
Przepis dodał użytkownik synertime
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze