Składniki
- 0,5 kg wieprzowiny (łopatka,szynka)
 - 0,5 kg wołowiny
 - 0,5 kg drobiu
 - 0,3 kg surowego boczku
 - 2 kajzerki
 - 10 dag wątróbki drobiowej
 - 3 jajka
 - pieprz czarny ziarnisty KAMIS
 - gałka muszkatołowa KAMIS
 - klika plasterków słoniny
 - pęczek włoszczyzny
 - 3 cebule obrane i pokrokjone w ćwiartki
 - ziele angielskie KAMIS
 - Liście laurowe KAMIS
 
Przepis
Mięso z kilkoma ziarnami ziela angielskiego, czarnego pieprzu i warzywami gotować na wolnym ogniu do miękkości w niewielkiej ilości wody (mięso można wcześniej pokroić na mniejsze kawałki). Wątróbkę sparzyć we wrzątku przez około 5 minut. Mięso wystudzić i kilkakrotnie wraz z wątróbką i warzywami zmielić w maszynce do mięsa.Następnie dodać żółtka, gałkę muszkatołową, sól, pieprz do smaku. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą mięsną. Podłużne blachy wysmarować tłuszczem, na dnie poukładać plasterki słoniny. Piekarnik nagrzać do 2 stopni i piec około 1,5 h.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl