Pasta z wątróbki drobiowej
Kremowy pasztet z drobiowych wątróbek to pyszna propozycja na świąteczny stół. Pasztet najlepiej smakuje ze świeżą bagietką i konfiturą figową.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Podgardle podsmażyć z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę natki pietruszki drobniutko posiekać lub przekręcić przez maszynkę, wymieszać, przyprawić do smaku
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze