Trwa ładowanie...
d408ghu
27-01-2009 19:21

Pasta z wątróbki drobiowej

Przepis

Kremowy pasztet z drobiowych wątróbek to pyszna propozycja na świąteczny stół. Pasztet najlepiej smakuje ze świeżą bagietką i konfiturą figową.

d408ghu
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 15 dag podgardla wieprzowego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy 1 ziarno
  • ziela angielskiego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
Przepis

Podgardle podsmażyć z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę natki pietruszki drobniutko posiekać lub przekręcić przez maszynkę, wymieszać, przyprawić do smaku

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Pasta z wątróbki drobiowej
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

d408ghu

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d408ghu
d408ghu
d408ghu
d408ghu
Więcej tematów
d408ghu