Trwa ładowanie...
dnyr8ww
dnyr8ww

Pasta z wątróbki drobiowej

Przepis

Kremowy pasztet z drobiowych wątróbek to pyszna propozycja na świąteczny stół. Pasztet najlepiej smakuje ze świeżą bagietką i konfiturą figową.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
dnyr8ww
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Pasta z wątróbki drobiowej
Shutterstock
Pasta z wątróbki drobiowej
Składniki
  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 15 dag podgardla wieprzowego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy 1 ziarno
  • ziela angielskiego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
Przepis

Podgardle podsmażyć z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę natki pietruszki drobniutko posiekać lub przekręcić przez maszynkę, wymieszać, przyprawić do smaku

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Pasta z wątróbki drobiowej
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
dnyr8ww

Podziel się opinią

Share
dnyr8ww
dnyr8ww

dnyr8ww
dnyr8ww
dnyr8ww