Trwa ładowanie...
d4kne73
06-05-2022 09:37

Papryka z grilla z mięsnym farszem

Przepis

Faszerowana papryka to prosty i szybki sposób na danie grilla. Jest pyszna i z powodzeniem może konkurować z karkówką, kiełbasą czy szaszłykami. Wypróbujecie ten przepis?

d4kne73
4.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Olga Yastremska, New Africa, Africa Studio
Składniki
  • 3 czerwone papryki,
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 30 dag startego żółtego sera,
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim,
  • 5 dużych pieczarek,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz,
  • 1/2 łyżeczki majeranku,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki zielonych drylowanych oliwek,
  • olej.
Przepis
  • Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić.
  • Mięso wyrobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek.
  • Dodać przestudzone grzyby.
  • Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min.
  • Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Papryka z grilla z mięsnym farszem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4kne73
d4kne73
d4kne73
d4kne73
Więcej tematów
d4kne73