Papryka z grilla z mięsnym farszem
Faszerowana papryka to prosty i szybki sposób na danie grilla. Jest pyszna i z powodzeniem może konkurować z karkówką, kiełbasą czy szaszłykami. Wypróbujecie ten przepis?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebule obrać i posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Wraz z cebulą podsmażyć na oleju. Lekko przestudzić.
- Mięso wyrobić z jajkiem, majerankiem, oregano, doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser, przecier pomidorowy oraz drobno posiekany czosnek.
- Dodać przestudzone grzyby.
- Papryki umyć, przekroić na pół i oczyścić. Napełnić farszem, skropić olejem i ułożyć na tacce do grillowania, piec ok. 45 min.
- Można także ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 40 min w temp. 170st. w piekarniku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl