Pączki. Prostszego przepisu nie znajdziesz
Przepyszne domowe pączki, które bez trudu przygotują nawet ci, którzy nie mają dużego doświadczenia w kuchni. Pączki wychodzą puszyste i miękkie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 90-120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Tłusty Czwartek
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Z 1/3 części mąki oraz drożdży i mleka wykonać rozczyn. Gdy podrośnie, dodać jaja, cukier, olejek, resztę mąki, sól i stopione masło. Wyrobić ciasto.
- Gdy podrośnie, formować kulki, a do ich środka nakładać marmoladę.
- Kłaść je na wysypanej mąką serwetce. Kiedy pączki podrosną, smażyć je na gorącym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl