Omlet z żółtym serem na śniadanie, obiad lub kolację
Czas rozprawić się z mitem, że przygotowanie omletu to arcytrudne zadanie. Nie trzeba być mistrzem patelni, by poradzić sobie z usmażeniem idealnego puszystego omletu. Zobaczcie nasz przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Jajka roztrzepać, ser zetrzeć na tarce, doprawić solą i pieprzem. Dobrze rozgrzać patelnię, rozpuścić masło i wylać na nią jajka wymieszane z serem i mlekiem. Po 30 sekundach lekko zamieszać środek omletu. Po 4 minutach omlet się zetnie. Można wtedy ściągnąć go z patelni. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Gość
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze