Tagliatelle z tuńczykiem i serem pleśniowym
Na co dzień nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań obiadowych. Nie oznacza to jednak, że jesteśmy skazani na kanapki, fast foody czy garmażerkę. Smaczny i wartościowy obiad można przygotować w kwadrans. Wypróbujcie przepis Aliny, autorki bloga "Gotuj ze mną" na tagliatelle z tuńczykiem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie skrop oliwą, wymieszaj i zostaw na sitku lub w durszlaku.
- W rondelku podgrzej śmietankę, dodaj rozdrobniony ser, dopraw sola i pieprzem, wymieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści. Odstaw.
- Turczyka odsącz z zalewy, paprykę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć czosnek o zeszklij (uważaj, żeby się nie przypalił).
- Dodaj paprykę i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj kawałki tuńczyka, wymieszaj i duś przez kilka minut.
- Dodaj makaron. Wymieszaj. Całość polej sosem, wymieszaj. Przed podaniem posyp świeżymi ziołami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze