Tagliatelle z tuńczykiem i serem pleśniowym
Na co dzień nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań obiadowych. Nie oznacza to jednak, że jesteśmy skazani na kanapki, fast foody czy garmażerkę. Smaczny i wartościowy obiad można przygotować w kwadrans. Wypróbujcie przepis Aliny, autorki bloga "Gotuj ze mną" na tagliatelle z tuńczykiem.
Alina Jasińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie skrop oliwą, wymieszaj i zostaw na sitku lub w durszlaku.
- W rondelku podgrzej śmietankę, dodaj rozdrobniony ser, dopraw sola i pieprzem, wymieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści. Odstaw.
- Turczyka odsącz z zalewy, paprykę pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć czosnek o zeszklij (uważaj, żeby się nie przypalił).
- Dodaj paprykę i smaż jeszcze przez chwilę. Następnie dodaj kawałki tuńczyka, wymieszaj i duś przez kilka minut.
- Dodaj makaron. Wymieszaj. Całość polej sosem, wymieszaj. Przed podaniem posyp świeżymi ziołami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl