Trwa ładowanie...

Nie tylko Magda Gessler uwielbia sery. Jej niespodziewany nocny gość także

Magda Gessler, najbardziej popularna polska restauratorka, jurorka programów kulinarnych i prowadząca program "Kuchenne rewolucje", znana jest z tego, że lubi dzielić się w mediach społecznościowych z fanami swoimi przygodami. Tak stało się i tym razem. Na swoim fanpage'u zamieściła zagadkę. Której rozwiązanie jest naprawdę zaskakujące.

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

Nie tylko Magda Gessler uwielbia sery. Jej niespodziewany nocny gość takżeŹródło: Facebook.com
d4detro
d4detro

Obecnie Magda Gessler wraz ze swoim życiowym partnerem, Waldemarem Kozerawskim odpoczywa w Kanadzie. Ale restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie przygotowała czegoś specjalnego dla ukochanego. Skomponowała dla niego apetyczną deskę serów przystrojoną letnimi owocami. Na sam widok ślinka cieknie.

Tak apetycznemu widokowi nie mógł oprzeć się także nieproszony gość, któremu, według relacji restauratorki, kolacja bardzo smakowała. "Otworzyłam oczy o 6 rano i zobaczyłam to piękne puszyste zwierzę. Bardzo zrelaksowane spokojnie leżące na poręczy naszego tarasu. Po serach została tylko deska i parę malin. Po uczcie szop był bardzo, jak to tu mówią, happy" pisze na swoim fanpage'u Magda Gessler.

Deskę serów najczęściej zdobią winogrona, ale Magda Gessler skomponowała kolację, podając sery w towarzystwie malin, czereśni i brzoskwiń paragwajskich i pomidorów, czyli sezonowych warzyw i owoców. Ale możliwości jest znacznie więcej. Z serami świetnie komponują się orzechy włoskie, suszona żurawina, rodzynki, suszone morele, oliwki, winogrona, jabłka, gruszki, suszone pomidory, kapary, figi, grillowane warzywa. Do pikantnych gatunków pasuje miód czy kwaskowata konfitura np. jarzębinowa. Warto przygotować także koszyczek z chrupiącą, pokrojoną bagietką lub małymi krakersami. Jednak ważne jest to, by pamiętać, że główną rolę mają grać sery, dlatego należy zadbać o to, aby inne smaki nie przyćmiły ich smaków i aromatów.
Zobacz także wideo: Ser żółty - fakty, które trzeba znać

icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d4detro
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4detro
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj