Nie tylko Magda Gessler uwielbia sery. Jej niespodziewany nocny gość także

Magda Gessler, najbardziej popularna polska restauratorka, jurorka programów kulinarnych i prowadząca program "Kuchenne rewolucje", znana jest z tego, że lubi dzielić się w mediach społecznościowych z fanami swoimi przygodami. Tak stało się i tym razem. Na swoim fanpage'u zamieściła zagadkę. Której rozwiązanie jest naprawdę zaskakujące.

Magda Gessler
Źródło zdjęć: © Facebook.com
Karolina Wójciga

Obecnie Magda Gessler wraz ze swoim życiowym partnerem, Waldemarem Kozerawskim odpoczywa w Kanadzie. Ale restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie przygotowała czegoś specjalnego dla ukochanego. Skomponowała dla niego apetyczną deskę serów przystrojoną letnimi owocami. Na sam widok ślinka cieknie.

Tak apetycznemu widokowi nie mógł oprzeć się także nieproszony gość, któremu, według relacji restauratorki, kolacja bardzo smakowała. "Otworzyłam oczy o 6 rano i zobaczyłam to piękne puszyste zwierzę. Bardzo zrelaksowane spokojnie leżące na poręczy naszego tarasu. Po serach została tylko deska i parę malin. Po uczcie szop był bardzo, jak to tu mówią, happy" pisze na swoim fanpage'u Magda Gessler.

Deskę serów najczęściej zdobią winogrona, ale Magda Gessler skomponowała kolację, podając sery w towarzystwie malin, czereśni i brzoskwiń paragwajskich i pomidorów, czyli sezonowych warzyw i owoców. Ale możliwości jest znacznie więcej. Z serami świetnie komponują się orzechy włoskie, suszona żurawina, rodzynki, suszone morele, oliwki, winogrona, jabłka, gruszki, suszone pomidory, kapary, figi, grillowane warzywa. Do pikantnych gatunków pasuje miód czy kwaskowata konfitura np. jarzębinowa. Warto przygotować także koszyczek z chrupiącą, pokrojoną bagietką lub małymi krakersami. Jednak ważne jest to, by pamiętać, że główną rolę mają grać sery, dlatego należy zadbać o to, aby inne smaki nie przyćmiły ich smaków i aromatów.
Zobacz także wideo: Ser żółty - fakty, które trzeba znać

Wybrane dla Ciebie
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce