Nespresso prezentuje prawdopodobnie najszlachetniejszą kawę na świecie n° 20 – innowacja smakowa będąca efektem 20 lat starań

Poszukiwanie idealnej kawy to proces, który fascynuje ekspertów kawowych na całym świecie. Proces, który jest nierozerwalnie związany z pasją. Konsumenci coraz częściej szukają wyjątkowych produktów. Podobnie jest z kawą - ma nie tylko mieć wyjątkowy smak, ale także być częścią większego doświadczenia. W odpowiedzi na te oczekiwania, Nespresso do swojego szerokiego portfolio wprowadza prawdopodobnie najszlachetniejszą kawę na świecie, stworzoną z myślą o doskonałym i niespotykanym smaku. N° 20 to wynik 20 lat pracy, pasji oraz nieustannego, obsesyjnego dążenia do doskonałości.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Z myślą o kawie doskonałej

N° 20 powstała z marzeń o stworzeniu doskonałej filiżanki kawy oraz w odpowiedzi na oczekiwania konsumentów i ich zamiłowania do rzadko spotykanych, wysokiej jakości odmian. Eksperci do spraw kawy w Nespresso w 2003 roku rozpoczęli pracę od poszukiwania najlepszych odmian Arabiki. Zaczerpnęli inspirację od rolników, którzy od pokoleń zajmują się tradycyjnym sadzeniem krzyżowym odmian różnych kaw. Dążąc do perfekcji smaku, skorzystali z ich praktyki i stworzyli rośliny najbardziej odporne na działanie czynników zewnętrznych.

Mistrzowie kawy Nespresso niestrudzenie pracowali nad stworzeniem wysokiej jakości ziaren Arabiki, a następnie nad zidentyfikowaniem idealnego terroir, gdzie nowa odmiana mogłaby się rozwijać najlepiej. Teren, na którym została ostatecznie posadzona, został wybrany metodą prób i błędów. Celem było znalezienie idealnej gleby, na której ta wyjątkowa nowa roślina mogłaby się odpowiednio rozwijać. Po próbnych nasadzeniach w Kolumbii, Nikaragui i Indonezji, ostatecznie stwierdzono, że N° 20 najlepiej rozwija się w glebie regionów Cauca i Caldas w Kolumbii.

Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso: N° 20 jest ucieleśnieniem wartości Nespresso: obsesji na punkcie perfekcji i determinacji w dążeniu do innowacji. Dwadzieścia lat poświęcenia zaowocowało wyśmienitym smakiem, niepodobnym do niczego, czego miłośnicy kawy próbowali wcześniej. Jestem podekscytowany, że w końcu mogę dzielić się naszym dziełem miłości - jego jakość jest świadectwem tego, co może powstać z wieloletniej pasji!

Wyjątkowy smak, dostępny wyłącznie dla Nespresso

Karsten Ranitzsch, Head of Coffee w Nespresso: Mówią, że na dobre rzeczy warto czekać, i to z pewnością prawda, w przypadku N° 20. Nuty kwiatu pomarańczy, którym towarzyszą bogate kwiatowe i owocowe aromaty oraz cytrynowa kwasowość tworzą kawę o rzadko spotykanej, eleganckiej i subtelnej osobowości. Opracowana z myślą o stworzeniu idealnego smaku, N° 20, z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. N° 20 to unikalna kawa, która została stworzona wyłącznie dla marki Nespresso. Jest ona owocem starannej selekcji ziaren oraz troski o każdy etap produkcji, co gwarantuje jej wyjątkowy smak i jakość. To idealna propozycja dla tych, którzy cenią sobie niezapomniane doznania smakowe i chcą odkrywać unikalne kawy oferowane przez Nespresso. N° 20 jest kawą sezonową, co oznacza, że miłośnicy kawy mogą cieszyć się jej niepowtarzalnym i aromatycznym profilem przez ograniczony czas. Aby w pełni odkryć jej wyrafinowany smak, Nespresso zaleca, aby N° 20 próbować w postaci espresso.

W duchu zrównoważonego rozwoju

Jako certyfikowana firma B Corp, Nespresso ściśle przestrzega rygorystycznych standardów społecznych i ekologicznych. Firma od lat zaangażowana jest w ochronę środowiska. N° 20 jest kolejnym przykładem działań marki w duchu zrównoważonego rozwoju. Kawa uprawiana była przez zaledwie 59 rolników, którzy wspólnie zasadzili i pielęgnowali jedynie milion drzew kawowych. Zostali oni objęci programem Nespresso AAA Sustainable Quality™ i otrzymali premię za inwestycję w zrównoważoną, wysoką jakość. Dodatkowo, N° 20 przyznano certyfikat Q Coffee™ wydany przez Coffee Quality Institute, niezależną organizację non-profit, która wyznacza wysokie standardy jakości w przemyśle kawowym. Kapsułki po kawie N° 20 jak wszystkie kapsułki Nespresso, w pełni nadają się do recyklingu, dzięki autorskiemu programowi recyklingu stworzonemu przez markę. W Polsce klienci mogą oddać zużyte kapsułki w butikach Nespresso lub kurierowi przy odbiorze zamówienia.

Nowa kawa Nespresso N° 20 dedykowana jest do systemu Original Line i będzie dostępna od 12 października 2023 roku na stronie internetowej oraz w butikach Nespresso.

Materiał sponsorowany przez Nespresso
Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości