Nadjeżdża żarcie na kółkach - największa kulinarna impreza w Polsce

Najlepsi kucharze streetfoodowi, pasjonaci kulinariów, niecodzienne potrawy z prawie wszystkich kontynentów, blisko 100 food trucków i ogromne rzesze fanów jedzenia – tak zapowiada się 8 edycja „Żarcia Na Kółkach” – największego w Polsce zlotu food trucków, który odbywa się na błoniach PGE Narodowego. Wstęp na imprezę jest bezpłatny.

Obraz
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Tegoroczny sezon foodtruckowy będzie miał swoją inaugurację dokładnie w Prima Aprilis - ale nie ma żartów, bo przez cały weekend 1 i 2 kwietnia kulinarni wystawcy z całej Polski będą karmić warszawiaków najbardziej wymyślnymi, jak i zupełnie prostymi potrawami ze wszystkich regionów świata. Ambasadorem tegorocznej edycji imprezy jest Tomasz Jakubiak - popularny kucharz, znawca kuchni ulicznej, podróżnik, promotor lokalnego jedzenia i poszukiwacz dobrych smaków. Tomasz wystąpi w charakterze kucharza i zaproponuje gościom swoje specjały, a poza tym będzie jurorem konkursu na najlepsze kanapki.

„Żarcie Na Kółkach” to największa w Polsce impreza promująca street food z food trucków, przyczep, rowerów i innych pojazdów, jej poprzednie edycje odwiedzało ponad 20 tys. osób. W tym roku goście będą mieli szansę spróbować potraw charakterystycznych dla tak różnorodnych krajów jak: Wietnam, Tajlandia, Izrael, Meksyk, Francja czy Hiszpania. Właściciele restauracji na kółkach to prawdziwi pasjonaci kulinariów, całym sercem angażują się w poznawanie kuchni danego regionu i rozwój swoich umiejętności w zakresie gotowania.

W ciągu dwóch weekendowych dni mieszkańcy stolicy oraz goście przybyli pod Narodowy, będą mogli skosztować rozmaitych potraw, poczynając od klasycznych frytek, zapiekanek czy hamburgerów, przez hiszpańskie tapas, włoskie pizze i piady, meksykańskie burrito i tortille, aż po najbardziej wyrafinowane kulinaria lokalnej kuchni w wersji na miejscu i na wynos. Do tego atrakcje dla dzieci, muzyczna strefa chill-out, ale przede wszystkim najlepsze jedzenie.

Artykuł sponsorowany
Źródło artykułu: Artykuł sponsorowany
Wybrane dla Ciebie
Ostatni dzwonek na zbiory. Sok z tych owoców zmniejsza ryzyko nowotworów
Ostatni dzwonek na zbiory. Sok z tych owoców zmniejsza ryzyko nowotworów
Ten koktajl wspiera odporność i pomaga w odchudzaniu. Pij go z samego rana
Ten koktajl wspiera odporność i pomaga w odchudzaniu. Pij go z samego rana
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące