Miska czerwona jak burak
Drugie dania nazwałam miskami, bo tak właśnie najczęściej wygląda mój lunch – mieszam w misce kaszę albo fasolkę lub inne strączkowe z warzywami, polewam oliwą, sokiem z cytryny, posypuję świeżymi ziołami i kiełkami oraz posypkami z ziaren, pestek i orzechów. Mieszam i mój obiad jest gotowy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 4 łyżki ugotowanej kaszy quinoa
- pieczony burak
- ogórek kiszony
- ½ pęczka natki
- czarnuszka
- winegret czosnkowy
Przepis
- Buraka upiecz w piekarniku przez 40 minut (możesz to zrobić dzień wcześniej).
- Buraka i ogórek pokrój. Natkę posiekaj.
- Warzywa połącz z kaszą, wymieszaj z winegretem, posyp czarnuszką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl