Miska czerwona jak burak
Drugie dania nazwałam miskami, bo tak właśnie najczęściej wygląda mój lunch – mieszam w misce kaszę albo fasolkę lub inne strączkowe z warzywami, polewam oliwą, sokiem z cytryny, posypuję świeżymi ziołami i kiełkami oraz posypkami z ziaren, pestek i orzechów. Mieszam i mój obiad jest gotowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
- 4 łyżki ugotowanej kaszy quinoa
- pieczony burak
- ogórek kiszony
- ½ pęczka natki
- czarnuszka
- winegret czosnkowy
- Buraka upiecz w piekarniku przez 40 minut (możesz to zrobić dzień wcześniej).
- Buraka i ogórek pokrój. Natkę posiekaj.
- Warzywa połącz z kaszą, wymieszaj z winegretem, posyp czarnuszką.
Przepis pochodzi z książki Kasi Bem "Happy detoks. Jedz, oddychaj i kochaj (siebie)"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze