Miodowe żeberka z cukinią z grilla. Miękkie i soczyste
Sezon grillowy w pełni. na ruszcie nie może zabraknąć żeberek. Przygotowanie żeberek jest bardzo proste. Wystarczy natrzeć mięso marynatą, potem położyć na grillu i delektować się wspaniałym smakiem. Do tego sezonowe warzywa i pyszny obiad pod chmurką gotowy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut.
- Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.
- Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej.
- Pomidory lub papryką pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz.
- Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem.
- Posmarować wachlarzyki z cukini, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl