Trwa ładowanie...
d3jl34u

Miodowe żeberka z cukinią z grilla. Miękkie i soczyste

Przepis

Sezon grillowy w pełni. na ruszcie nie może zabraknąć żeberek. Przygotowanie żeberek jest bardzo proste. Wystarczy natrzeć mięso marynatą, potem położyć na grillu i delektować się wspaniałym smakiem. Do tego sezonowe warzywa i pyszny obiad pod chmurką gotowy.

4.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Miodowe żeberka z cukinią z grilla. Miękkie i soczyste
AdobeStock
Składniki
  • łyżka musztardy i miodu
  • żeberka wieprzowe (ok. 700 g)
  • sól, pieprz
  • 2 młode cukinie
  • 2 dość duże pomidory lub papryka
  • 2 łyżki oliwy
  • cytryna
  • ząbek czosnku
Przepis
  • Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut.
  • Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.
  • Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej.
  • Pomidory lub papryką pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz.
  • Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem.
  • Posmarować wachlarzyki z cukini, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.

Przepis dodał użytkownik joasia007

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Miodowe żeberka z cukinią z grilla. Miękkie i soczyste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3jl34u

Podziel się opinią

Share
d3jl34u
d3jl34u
d3jl34u
d3jl34u
Więcej tematów
d3jl34u