Trwa ładowanie...
d3k4joi
oprac. Katarzyna Gileta

Mięciutkie polędwiczki wieprzowe. Prosty przepis na wyśmienite mięso

Przepis

Polędwiczki wieprzowe i leśne grzyby to połączenie, które posmakuje każdemu. Delikatne miękkie mięso i wyrazisty sos możemy podać z makaronem, ryżem lub ziemniaczanym puree. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d3k4joi
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6-8

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
  • Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.
  • Każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym (dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję. Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut.
  • Na koniec zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję. Podaję z tortellini.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Mięciutkie polędwiczki wieprzowe. Prosty przepis na wyśmienite mięso
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
Share
d3k4joi

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3k4joi
d3k4joi
d3k4joi
d3k4joi
Więcej tematów
d3k4joi