Makaron z sosem bolońskim
Spaghetti to typowo włoskie danie, które bardzo często gości na polskich stołach. Jest proste w przygotowaniu, a makaron spaghetti stwarza wiele możliwości smakowych. Zobaczcie przepis na klasyczny sos boloński.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Najpierw na patelnię wlewam odrobinę masło, wrzucam pomidory z puszki i podgrzewam aż się rozpadną. W tym czasie obieram cebulę którą kroję w kawałki, czosnek wydusić przez praskę, mielone przyprawić. Na drugiej patelni przesmażam cebulę, czosnek i mięso mielone które przyprawiam ok. 1 łyżeczki przyprawy do pizzy. Dodaję do pomidorów, które już się rozpadły na papkę. Podgrzewam, doprawiam wszystko ziołami prowansalskimi, pieprzem. Mieszam. Dodaję makaron spaghetti ugotowany i mieszam wszystko dokładnie, nakładam na talerz, smacznego.
Przepis dodał użytkownik Stokrotka7
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze