Makaron z kurczakiem
- - 400 g makaronu wstążki
- - 2 żółte i 2 czerwone papryki
- - ? pęczki natki
- - 250 g piersi z kurczaka
- - 2 łyżki margaryny, 2 łyżki oleju
- - ? szklanki bulionu
- - 1-2 łyżeczki ostrej papryki, ząbek czosnku
- - łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz
- - 4 łyżki startego żółtego sera
Papryki umyć, oczyścić drobno pokroić. Czosnek obrać, posiekać. Natkę umyć, osuszyć, posiekać. Mięso umyć, pokroić na kawałki, smażyć na oleju po 2 minuty z każdej strony, zdjąć z patelni. Margarynę rozgrzać na patelni, wrzucić paprykę, krotko podsmażyć, wlać bulion. Czosnek dodać do sosu paprykowego, przyprawić ziołami prowansalskimi i papryka w proszku, dusić 2 minuty. Makaron ugotować na półtwardo odcedzić. Gorący wymieszać z ? sera, mięsem i sosem, przyprawić solą, pieprzem. Przed podaniem posypać natka i reszta sera.
Przepis dodał użytkownik agazam
Podziel się opinią
Komentarze