Makaron razowy ze szpinakiem i orzechami włoskimi
Na diecie nie musisz rezygnować z makaronu. Wystarczy zamienić makaron z białej mąki na razowy. Tak naprawdę najbardziej kaloryczne są dodatki. Dlatego zamiast ciężkiego mięsnego lub śmietanowego sosu, przygotuj makaron ze szpinakiem i orzechami. Szybko, smacznie i zdrowo.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl