Trwa ładowanie...
d4902y3
23-04-2008 22:40

Kurczak w śmietanie

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d4902y3
Składniki
  • - pierś z kurczaka
  • śmietana (duble)
  • kostka masła
  • ser żółty starty na tarce
  • makaron muszelki (paczka)
  • przyprawy: oregano, zioła prowansalskie, papryka, czosnek w proszku, sól, pieprz
Przepis

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami. W garnku rozpuszczamy kostkę masła i dodajemy kurczaka. Gdy już będzie ugotowany dodajemy całą śmietanę mieszając i podgrzewając wszystko. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Odcedzamy makaron i zostawiamy go w garnku. Dodajemy do makaronu całość z garnka z kurczakiem. Mieszamy i dodajemy połowę startego sera. Smarujemy naczynie żaroodporne masłem i wykładamy do niego całą potrawę z makaronem i kurczakiem a na wierzch posypujemy resztą sera. Zapiekamy potrawę około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni w piekarniku.
Sukces murowany!!!

Przepis dodał użytkownik sagitioma

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4902y3
d4902y3
d4902y3
Więcej tematów
d4902y3