KUKBUK szuka najlepszych! 2. edycja konkursu "KUKBUK poleca"

2. edycja konkursu "KUKBUK Poleca" już trwa! Konkurs jest skierowany do producentów, rzemieślników, właścicieli gospodarstw agroturystycznych i wszystkich tych, którzy dzielą się swoją pasją, tworząc produkty wyjątkowe i czyniąc nasze życie piękniejszym oraz smaczniejszym. Zgłoszenia można przesyłać do 7 maja pocztą tradycyjną lub on-line.

2. edycja konkursu KUKBUK
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

W tym roku nagrody będą przyznawane w siedmiu kategoriach: z pola i wody (produkty świeże, nieprzetworzone, o krótkim terminie przydatności, takie jak owoce, warzywa, świeże ryby), ze spiżarni (produkty przetworzone takiej jak słodycze, oleje, przetwory), w płynie z procentami (napoje alkoholowe), w płynie bez procentów (napoje bezalkoholowe), z warsztatu (rzemiosło takie jak przybory kuchenne, porcelana, produkty papiernicze, tekstylne), dla urody (kosmetyki naturalne), za miastem dla relaksu (gospodarstwa agroturystyczne z bazami noclegowymi, własną produkcją, lokalną kuchnią itp.).

Dodatkowo zostanie przyznana nagroda od partnera programu "KUKBUK Poleca", którym w tej edycji jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Dlaczego warto?
Certyfikat "KUKBUK Poleca" jest symbolem uczciwego produktu i sprawdzonego produktu najwyższej jakości oraz godnego zaufania miejsca. O wszystkich laureatach konkursu będzie można przeczytać w specjalnej zakładce na www.kukbuk.pl oraz w magazynie KUKBUK. Certyfikat zostanie przyznany na rok, co oznacza że będzie można się nim legitymować do połowy 2019 roku.
Laureaci konkursu otrzymują:
- certyfikat jakości "KUKBUK Poleca" dla najlepszego produktu
- całoroczną promocję redakcyjną na platformie KUKBUK
- szansę na współpracę przy realizacji wspólnych serii produktów do e-sklepu KUKBUK
- ocenę jakości produktów przez uznanych ekspertów

Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów wraz z formularzem zgłoszeniowym (produkty świeże prosimy wysyłać bliżej daty obrad jury, czyli 5-7 maja), a w przypadku gospodarstw agroturystycznych – opisu obiektu z cechami szczególnymi oraz zdjęciami i/lub filmami najwierniej oddającymi jego atmosferę.

Jak zgłosić się do konkursu?
Aby wziąć udział w konkursie i otrzymać certyfikat należy wejść na stronę www.kukbuk.pl i wypełnić formularz zgłoszeniowy.

Do 7 maja 2018 należy wysłać maksymalnie 10 produktów zgłaszanych do konkursu na adres redakcji KUKBUK: ul. Czerniowiecka 4b, 02-705 Warszawa z dopiskiem "KUKBUK Poleca".

Dokonać wpłaty kwoty 70 zł z tytułu rejestracji w konkursie na numer konta podany na stronie www.kukbuk.pl.

Najlepsze 23 produkty wybierze jury konkursu w składzie:
- Daria Pawlewska
- Oliwia Gede-Niewiadomska
- Grzegorz Łapanowski
- Anna i Urszula Bieluń
- Agata Kiedrowicz
- Agnieszka Saternus
- Piotr Więcławski "Vienio"
- David Gaboriaud

Zwycięzców poznamy 25 maja na uroczystej gali finałowej!

Więcej na stronie: www.kukbuk.pl
———
Patronami akcji "KUKBUK Poleca" są: Kuchnia+, Domo+, Co Jest Grane 24, Wp.pl, Radio Kolor, Grupa Slow, Bio Bazar i Food Service.

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów