KUKBUK szuka najlepszych! 2. edycja konkursu "KUKBUK poleca"

2. edycja konkursu "KUKBUK Poleca" już trwa! Konkurs jest skierowany do producentów, rzemieślników, właścicieli gospodarstw agroturystycznych i wszystkich tych, którzy dzielą się swoją pasją, tworząc produkty wyjątkowe i czyniąc nasze życie piękniejszym oraz smaczniejszym. Zgłoszenia można przesyłać do 7 maja pocztą tradycyjną lub on-line.

2. edycja konkursu KUKBUK
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

W tym roku nagrody będą przyznawane w siedmiu kategoriach: z pola i wody (produkty świeże, nieprzetworzone, o krótkim terminie przydatności, takie jak owoce, warzywa, świeże ryby), ze spiżarni (produkty przetworzone takiej jak słodycze, oleje, przetwory), w płynie z procentami (napoje alkoholowe), w płynie bez procentów (napoje bezalkoholowe), z warsztatu (rzemiosło takie jak przybory kuchenne, porcelana, produkty papiernicze, tekstylne), dla urody (kosmetyki naturalne), za miastem dla relaksu (gospodarstwa agroturystyczne z bazami noclegowymi, własną produkcją, lokalną kuchnią itp.).

Dodatkowo zostanie przyznana nagroda od partnera programu "KUKBUK Poleca", którym w tej edycji jest Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.

Dlaczego warto?
Certyfikat "KUKBUK Poleca" jest symbolem uczciwego produktu i sprawdzonego produktu najwyższej jakości oraz godnego zaufania miejsca. O wszystkich laureatach konkursu będzie można przeczytać w specjalnej zakładce na www.kukbuk.pl oraz w magazynie KUKBUK. Certyfikat zostanie przyznany na rok, co oznacza że będzie można się nim legitymować do połowy 2019 roku.
Laureaci konkursu otrzymują:
- certyfikat jakości "KUKBUK Poleca" dla najlepszego produktu
- całoroczną promocję redakcyjną na platformie KUKBUK
- szansę na współpracę przy realizacji wspólnych serii produktów do e-sklepu KUKBUK
- ocenę jakości produktów przez uznanych ekspertów

Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów wraz z formularzem zgłoszeniowym (produkty świeże prosimy wysyłać bliżej daty obrad jury, czyli 5-7 maja), a w przypadku gospodarstw agroturystycznych – opisu obiektu z cechami szczególnymi oraz zdjęciami i/lub filmami najwierniej oddającymi jego atmosferę.

Jak zgłosić się do konkursu?
Aby wziąć udział w konkursie i otrzymać certyfikat należy wejść na stronę www.kukbuk.pl i wypełnić formularz zgłoszeniowy.

Do 7 maja 2018 należy wysłać maksymalnie 10 produktów zgłaszanych do konkursu na adres redakcji KUKBUK: ul. Czerniowiecka 4b, 02-705 Warszawa z dopiskiem "KUKBUK Poleca".

Dokonać wpłaty kwoty 70 zł z tytułu rejestracji w konkursie na numer konta podany na stronie www.kukbuk.pl.

Najlepsze 23 produkty wybierze jury konkursu w składzie:
- Daria Pawlewska
- Oliwia Gede-Niewiadomska
- Grzegorz Łapanowski
- Anna i Urszula Bieluń
- Agata Kiedrowicz
- Agnieszka Saternus
- Piotr Więcławski "Vienio"
- David Gaboriaud

Zwycięzców poznamy 25 maja na uroczystej gali finałowej!

Więcej na stronie: www.kukbuk.pl
———
Patronami akcji "KUKBUK Poleca" są: Kuchnia+, Domo+, Co Jest Grane 24, Wp.pl, Radio Kolor, Grupa Slow, Bio Bazar i Food Service.

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości