Kuchnia Kasi Tusk

Obraz
Źródło zdjęć: © Instagram.com

/ 11Styl skandynawski wygląda dobrze również w kuchni

Obraz
© Instagram.com

Kasia Tusk mieszka w starej kamienicy w Sopocie. Jej mieszkanie ma 69 metrów kwadratowych i każdy z nich może być pełen inspiracji podczas remontu. Pod warunkiem, że lubisz styl skandynawski. Jednak nie jest to chłodny klimat, kojarzony – zapewne przez kolory – z wnętrzem igloo. Blogerka świetnie uzupełnia wnętrze o ocieplające dodatki.

/ 11

/ 11

Kuchnia również utrzymana jest w tym stylu. Pomieszczenie powstało z zaadaptowania werandy, więc Kasia świetnie wykorzystała dostępną przestrzeń. Dzięki takiemu zabiegowi, wpuściła do środka dużo światła, co jest kontrastem dla wielu ślepych kuchni. Wchodząca wręcz na szyby zieleń z podwórka kamienicy sprawia wrażenie, jakby gotowała w ogrodzie. Jednak Blogerka jakiś czas temu przyznała, że w kuchni co prawda świetnie sobie radzi, ale nie spędza w niej zbyt dużo czasu, bo obiady jada poza domem, a pozostałe posiłki nie wymagają wielogodzinnych sesji przy kuchence. Mimo to, kuchnia Kasi Tusk nie mogłaby odbiegać stylem od reszty mieszkania.

/ 11

/ 11

Biel króluje i w tym pomieszczeniu. Podłoga wyłożona jest wykładziną w czarno białe kwadraty, choć możliwe również, że jest to perfekcyjnie ułożona i zafugowana terakota, gdyż łączenia nie rzucają się w oczy. Blaty to imitacja marmurów z szarymi żyłkami i słojami. Fronty szafek dostały dyskretne zdobienia w postaci listewek, jednak gałki pozostały proste i klasyczne.

/ 11

/ 11

Świetnym uzupełnieniem całości jest błyszcząca cegiełka, zamiast klasycznej glazury czy lacobelu. Kompozycję dopełnia kwadratowy zlew, wyglądający na taki sprzed epoki lub dwóch, do tego świetnie pasująca bateria z ceramicznymi kurkami.

/ 11

/ 11

Klimat ocieplają tu drewniane dodatki jak półki na przyprawy, deski do krojenia, wkłady do szuflad, a domowego sznytu nadają nieprzypadkowe słoiczki, pojemniki czy kubeczki.

10 / 11

11 / 11

Kuchnia Kasi Tusk wydaje się urządzona z rozmysłem, wszystko tu do siebie pasuje. Spora ilość miejsca roboczego, gniazdka, półeczki a także skupiska przypadkowych przedmiotów sugeruje, że to pomieszczenie jest przez blogerkę na co dzień wykorzystywane, a nie tylko fotografowane.

Źródło artykułu: WP Kobieta
Wybrane dla Ciebie
Ostatni dzwonek na zbiory. Sok z tych owoców zmniejsza ryzyko nowotworów
Ostatni dzwonek na zbiory. Sok z tych owoców zmniejsza ryzyko nowotworów
Ten koktajl wspiera odporność i pomaga w odchudzaniu. Pij go z samego rana
Ten koktajl wspiera odporność i pomaga w odchudzaniu. Pij go z samego rana
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące