Kremowa zupa z batatów i cukinii. Delikatna i nieziemsko aksamitna
Z batatów możemy przygotować nie tylko smaczne frytki. Słodkie ziemniaki doskonale sprawdzą się jako baza kremowej i delikatnej zupy. W połączeniu z cukinią i imbirem stworzą doskonalą kompozycję. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
- Wszystkie warzywa i imbir podsmażyć na oliwie lub maśle w garnku, następnie wlać wodę i gotować do miękkości.
- Zblendować i doprawić. Podałam z grzankami.
- Chleb pokroić w kostkę i uprażyć na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze