Kremowa zupa z batatów i cukinii. Delikatna i nieziemsko aksamitna
Z batatów możemy przygotować nie tylko smaczne frytki. Słodkie ziemniaki doskonale sprawdzą się jako baza kremowej i delikatnej zupy. W połączeniu z cukinią i imbirem stworzą doskonalą kompozycję. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wszystkie warzywa i imbir podsmażyć na oliwie lub maśle w garnku, następnie wlać wodę i gotować do miękkości.
- Zblendować i doprawić. Podałam z grzankami.
- Chleb pokroić w kostkę i uprażyć na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl