Trwa ładowanie...
d3dblir
d3dblir

Kotlety schabowe tradycyjne

Przepis

Klasyka polskiej kuchni. Kotlety schabowe najlepiej smakują z dodatkiem ziemniaków, marchewki albo zasmażanej kapusty.

4.0
(1 głos)
Oceń:
d3dblir
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Schabowy z ziemniakami
Składniki
  • 6 plastrów schabu wieprzowego b/k
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szkl. bułki tartej
  • do smaku: sól, pieprz mielony
  • do smażenia: olej
Przepis

Mięso rozbić delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, aby go nie porozrywać (i nie będzie pryskać). Oprószyć z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Jajka roztrzepać z mlekiem. Kotlety panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, zrumienić z obu stron.

Przepis dodał użytkownik pyza-izeczka

Kotlety schabowe tradycyjne
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3dblir

Podziel się opinią

Share
d3dblir
d3dblir

d3dblir
d3dblir
d3dblir