Trwa ładowanie...
d3ijb85

Kotlety mielone z żółtym serem. Polski klasyk w nowym wydaniu

Przepis

Ile domów, tyle przepisów na kotlety mielone. To pyszne klasyczne danie możemy nieco unowocześnić, dodając do środka żółty ser. Pod wpływem smażenia, ser roztopi się, stając się miękki i ciągnący. Kotlety z żółtym serem podajemy z ulubionymi dodatkami. Przepis z bloga "Di bloguje".

d3ijb85
2.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 sucha bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • majeranek
  • sól, pieprz do smaku

Dodatkowo:

  • żółty ser
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
Przepis
  • Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę odcisnąć z nadmiaru mleka.
  • Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
  • Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - nadziewając je kawałkiem żółtego sera.
  • Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić kawałek sera i całość odpowiednio uformować.
  • Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (na rumiano).
Kotlety mielone z żółtym serem. Polski klasyk w nowym wydaniu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
d3ijb85
Więcej tematów
d3ijb85