Kotlety mielone z żółtym serem. Polski klasyk w nowym wydaniu
Ile domów, tyle przepisów na kotlety mielone. To pyszne klasyczne danie możemy nieco unowocześnić, dodając do środka żółty ser. Pod wpływem smażenia, ser roztopi się, stając się miękki i ciągnący. Kotlety z żółtym serem podajemy z ulubionymi dodatkami. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Dodatkowo:
- żółty ser
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
- Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę odcisnąć z nadmiaru mleka.
- Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
- Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - nadziewając je kawałkiem żółtego sera.
- Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić kawałek sera i całość odpowiednio uformować.
- Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (na rumiano).
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze