Kotlety mielone z żółtym serem. Polski klasyk w nowym wydaniu
Ile domów, tyle przepisów na kotlety mielone. To pyszne klasyczne danie możemy nieco unowocześnić, dodając do środka żółty ser. Pod wpływem smażenia, ser roztopi się, stając się miękki i ciągnący. Kotlety z żółtym serem podajemy z ulubionymi dodatkami. Przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Dodatkowo:
- żółty ser
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Przepis
- Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę odcisnąć z nadmiaru mleka.
- Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i doprawić do smaku.
- Następnie z masy mięsnej należy uformować kotlety - nadziewając je kawałkiem żółtego sera.
- Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, na środku umieścić kawałek sera i całość odpowiednio uformować.
- Każdego kotleta obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (na rumiano).
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl