Trwa ładowanie...
d2oedhc
d2oedhc

Kolorowa pasta jajeczna do chleba

Przepis

Sklepowe pasty jajeczne to raczej kiepski wybór. Są kaloryczne, tłuste i zawierą sporo dodatkowych substancji, które mogą negatywnie wpływać na nasze zdrowie. Lepszą alternatywą jest domowa pasta. Jej przygotowanie zajmie dosłownie chwilę.

3.1
(9 głosów)
Oceń:
d2oedhc
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kolorowa pasta jajeczna do chleba
Getty Images
Kolorowa pasta jajeczna do chleba
Składniki
  • 25 dkg żółtego startego sera
  • 10 dkg wędliny drobno pokrojonej lub przepuszczonej przez maszynkę
  • 2 jajka ugotowane na twardo i posiekane
  • ogórek kiszony starty na grubej tarce
  • 4 rzodkiewki starte na drobnej tarce
  • strączek papryki konserwowej drobno posiekany
  • 2 ząbki czosnku dobrze zmiażdżone
  • majonez, sól, pieprz do smaku
Przepis
  • Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
  • Majonezu dodać tyle, aby osiągnąć konsystencję pasty.
  • Podawać do pieczywa. Smacznego.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Kolorowa pasta jajeczna do chleba
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2oedhc

Podziel się opinią

4
6
Share
d2oedhc
d2oedhc

d2oedhc
d2oedhc
d2oedhc