Kolorowa pasta jajeczna do chleba
Sklepowe pasty jajeczne to raczej kiepski wybór. Są kaloryczne, tłuste i zawierą sporo dodatkowych substancji, które mogą negatywnie wpływać na nasze zdrowie. Lepszą alternatywą jest domowa pasta. Jej przygotowanie zajmie dosłownie chwilę.
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 25 dkg żółtego startego sera
- 10 dkg wędliny drobno pokrojonej lub przepuszczonej przez maszynkę
- 2 jajka ugotowane na twardo i posiekane
- ogórek kiszony starty na grubej tarce
- 4 rzodkiewki starte na drobnej tarce
- strączek papryki konserwowej drobno posiekany
- 2 ząbki czosnku dobrze zmiażdżone
- majonez, sól, pieprz do smaku
- Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
- Majonezu dodać tyle, aby osiągnąć konsystencję pasty.
- Podawać do pieczywa. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze