Katarzyna Zielińska gotuje z dzieckiem. Przestrzega rodziców

Katarzyna Zielińska uczy dziecko przez zabawę. A zabawa może być także w kuchni. To właśnie tam aktorka chce pokazać synowi, jak ważne jest zdrowe odżywianie.

Katarzyna Zielińska gotuje z dzieckiem
Źródło zdjęć: © ONS.pl

"Uwielbiamy razem gotować i układać menu" – napisała w instagramowym poście aktorka i dołączyła zdjęcie z małym Aleksandrem. Jak przyznaje, taka wspólna zabawa w kuchni ma na celu nie tylko dostarczyć dziecku rozrywki, ale także nauczyć go zdrowych nawyków żywieniowych. "Kochamy wszelkie owoce i warzywa. Uczymy się o nich, poznajemy z Alesiem kolory, kształty i smaki. Dla mnie to bardzo ważne, żeby moje dzieciaki jadły zdrowo" – napisała Zielińska.

Katarzyna Zielińska w kuchni

Następnie aktorka wspomniała, że zależy jej na tym, by jej dziecko celebrowało czas spędzany przy wspólnych rodzinnych posiłkach. "To dla mnie ważne, żeby lubiły zasiadać do stołu i spędzać wspólne chwile na opowieściach o potrawach z całego świata. U nas to powoli już tradycja. Porządek w kuchni! Zapomnij! Ale jest radość wspólnej zabawy i zdrowego jedzenia!" – kontynuowała swój wpis.

Na koniec Zielińska ostrzega wszystkich rodziców, którzy gotują swoim pociechom. "Pamiętajmy jednak, że nasz maluch to jeszcze nie dorosły i jego talerz powinien wyglądać odrobinkę inaczej. Wiecie, że dzieciaki po 1 roku życia potrzebują 6 x więcej witaminy D, 4 x więcej wapnia i żelaza niż my dorośli (w przeliczeniu na kg masy ciała)? Dbajmy o brzuszki naszych maluchów, bo to co na talerzu ma fundamentalne znaczenie dla rozwoju naszego dziecka" – przestrzegała.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Maja Frykowska wspomina dziadka Wojciecha. Komentuje najnowszy film Tarantino:

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw