Trwa ładowanie...
d1svmlr
d1svmlr

Kapusta kiszona zasmażana

Przepis

Zasmażana kapusta to bardzo popularny dodatek do obiadu z kotletem schabowym w roli głównej. Do jej przygotowania zwykle używamy kapusty kiszonej. Aby była jeszcze smaczniejsza i bardziej aromatyczna dodaj do niej minek i kiełbasę lub wędzony boczek.

4.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Kapusta kiszona zasmażana
123RF
Składniki
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 200 g kiełbasy śląskiej lub wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • kminek, pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła klarowanego
Przepis
  • Kapustę posiekaj i ugotuj do miękkości (uważaj jednak, by jej nie rozgotować).
  • Kiełbasę lub boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni, by wytopił się tłuszcz.
  • Dodaj cebulę i zeszklij. Cebulę z kiełbasą przełóż do garnka, dopraw pieprzem, kminkiem, ew. dosól i wymieszaj.
  • Na patelni rozgrzej masło, dodaj mąkę i wymieszaj.
  • Smaż, aż się chwilę zrumieni. Wymieszaj z kapustą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kapusta kiszona zasmażana
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3
Share
d1svmlr
d1svmlr
d1svmlr
d1svmlr
Więcej tematów
d1svmlr