Jarmuż w roli głównej
Agnieszka Cybulska, coach zdrowia i Andrzej Polan, kucharz, przygotowali dla was potrawy z jarmużem w roli głównej. Na stole pojawiły się chipsy z jarmużu, flaczki z boczniaków, jarmużu i kurczaka oraz ciasto drożdżowe z pesto z jarmużu i pestek słonecznika. To musi być pyszne!
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Jarmuż jest skarbnicą witamin, aminokwasów przeciwutleniaczy – ma więcej witaminy C niż cytryna i wapnia niż mleko. Możesz posadzić go w doniczce, a nawet w przydomowym ogródku. Kiedyś w restauracjach używano go jako dekoracji wykwintnych dań, ale dziś już wiemy, że liście jarmużu można dusić, smażyć, gotować na parze lub jeść na surowo - możliwości jest naprawdę wiele.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.