Japoński sernik z trzech składników. Podaj z ulubionymi owocami
Szukasz pomysłu na łatwy i pyszny deser? Wypróbuj nasz przepis na sernik japoński. Ekspresowy wypiek z trzech składników to hit internetu. Słodki, kremowy i delikatny. Najlepiej smakuje w towarzystwie sezonowych owoców.
Aby przygotować japoński sernik, potrzebujesz 3 jajek, 115 g białej czekolady i 115 g kremowego śmietankowego serka. Oddziel żółtka od białek. Białka przełóż do metalowej miski i wstaw do zamrażalnika. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do lekko wystudzonej czekolady dodaj żółtka i serek. Białka ubij na sztywną pianę.
Wymieszaj delikatnie pianę z masą czekoladową. Wylej ciasto do natłuszczonej foremki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez 15 minut. Następnie obniż temperaturę do 180 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto na 15 minut w środku. Wyjmij, wystudź i udekoruj sezonowymi owocami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl