Jak wybrać najlepszy majonez?
Jak wiadomo, święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a bez tego dodatku nie wyobrażamy sobie świątecznych sałatek czy jajek na twardo. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" była Agnieszka Piskała. Dietetyk zdradziła, z czego powinien składać się dobry majonez i jak po etykiecie sprawdzić, czy wybraliśmy dobry produkt. Specjalistka wyjaśniła również kontrowersje związane z konserwantem przedłużającym przydatność do spożycia majonezu.
Święta wielkanocne tuż tuż i większość z nas robi właśnie listy zakupów. Na wielu z nich znajdzie się majonez - bez tego dodatku nie wyobrażamy sobie bowiem świątecznych sałatek czy jajek na twardo. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" była Agnieszka Piskała. Dietetyk zdradziła, z czego powinien składać się dobry majonez i jak po etykiecie sprawdzić, czy wybraliśmy dobry produkt. Specjalistka wyjaśniła również kontrowersje związane z konserwantem przedłużającym przydatność do spożycia majonezu.