Jajka faszerowane wędzonym łososiem. Pyszne i banalnie proste
Jajka i łosoś to duet idealny. Doskonale sprawdzi się także na wielkanocnym stole. Jajka faszerowane wędzonym łososiem będą pyszną propozycją. Farsz doprawiamy koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. Wiersz możemy udekorować oliwkami, a w wersji luksusowej - kawiorem.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka przekroić na pół, wyjąć delikatnie żółtka i posiekać je.
- Łososia drobno pokroić. Cebulkę ze szczypiorkiem posiekać.
- Żółtka połączyć z sosem tatarskim, łososiem, koperkiem i cebulką. Doprawić pieprzem.
- W miejsce żółtek włożyć farsz łososiowy. Udekorować oliwkami i ułożyć na liściach sałaty.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl