Jajka faszerowane wędzonym łososiem. Pyszne i banalnie proste
Jajka i łosoś to duet idealny. Doskonale sprawdzi się także na wielkanocnym stole. Jajka faszerowane wędzonym łososiem będą pyszną propozycją. Farsz doprawiamy koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. Wiersz możemy udekorować oliwkami, a w wersji luksusowej - kawiorem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Okazja: |
- Jajka przekroić na pół, wyjąć delikatnie żółtka i posiekać je.
- Łososia drobno pokroić. Cebulkę ze szczypiorkiem posiekać.
- Żółtka połączyć z sosem tatarskim, łososiem, koperkiem i cebulką. Doprawić pieprzem.
- W miejsce żółtek włożyć farsz łososiowy. Udekorować oliwkami i ułożyć na liściach sałaty.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze