Trwa ładowanie...
dx4cq9l

Jajka faszerowane wędzonym łososiem. Pyszne i banalnie proste

Przepis

Jajka i łosoś to duet idealny. Doskonale sprawdzi się także na wielkanocnym stole. Jajka faszerowane wędzonym łososiem będą pyszną propozycją. Farsz doprawiamy koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. Wiersz możemy udekorować oliwkami, a w wersji luksusowej - kawiorem.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 łyżka sosu tatarskiego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g łososia wędzonego na ciepło
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 8 oliwek z papryka
  • liście sałaty dekoracyjnej
  • pieprz
Przepis
  • Jajka przekroić na pół, wyjąć delikatnie żółtka i posiekać je.
  • Łososia drobno pokroić. Cebulkę ze szczypiorkiem posiekać.
  • Żółtka połączyć z sosem tatarskim, łososiem, koperkiem i cebulką. Doprawić pieprzem.
  • W miejsce żółtek włożyć farsz łososiowy. Udekorować oliwkami i ułożyć na liściach sałaty.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka faszerowane wędzonym łososiem. Pyszne i banalnie proste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
dx4cq9l

Podziel się opinią

4
Share
dx4cq9l
dx4cq9l
dx4cq9l
dx4cq9l
Więcej tematów
dx4cq9l