Trwa ładowanie...
d21pomz
d21pomz

Jajka faszerowane pieczarkami na Wielkanoc

Przepis

Jajka faszerowane pieczarkami to świetny pomysł na wielkanocne śniadanie. Smakują wszystkim, także dzieciom. Udekoruj nimi świąteczny stół, a zobaczysz, jak szybko znikną.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d21pomz
Czas przygotowania:
Okazja:
Jajka faszerowane pieczarkami
Getty Images
Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki
  • -10 jajek
  • - 30 dag pieczarek
  • - 2 średnie cebule
  • - sól
  • -pieprz;
  • -vegeta
  • -majonez
  • -olej do smażenia
Przepis

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wydrążyć do miseczki i rozgnieść widelcem.

Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki- doprawić solą, dużą ilością pieprzu (najlepiej świeżo zmielonego) i odrobiną vegety. Dusić na małym ogniu pod przykryciem. W między czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i dorzucić do pieczarek. Dusić aż wszystko będzie miękkie i zredukuje się woda puszczona przez pieczarki.

Po ostygnięciu wymieszać z rozgniecionymi żółtkami, dodać trochę majonezu by składniki się połączyły. Powstałą masę nakładać do "łódeczek" z białek.

Przepis dodał użytkownik agu-s

Jajka faszerowane pieczarkami na Wielkanoc
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d21pomz

Podziel się opinią

Share
d21pomz
d21pomz

d21pomz
d21pomz
d21pomz