Jaja faszerowane rybą wędzoną
Faszerowane jajka uwielbiam nie tylko od święta. zawsze przygotowuje je na rodzinne uroczystości i, uwierzcie mi, znikają ze stołu raz dwa.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Ugotowane jajka na twardo obrać ze skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtko, rozgnieść widelcem i połączyć z rozdrobnioną rybą wędzoną (wcześniej należy usunąć z niej możliwie wszystkie ości), posiekanym szczypiorkiem i odrobiną bułki namoczonej wcześniej w mleku (bułka sprawi, że farsz będzie bardziej sklejony) oraz sosem majonezowym. Farsz należy dokładnie wymieszać i za pomocą małej łyżeczki nakładać na białka rozłożone na talerzu.
Na koniec przyozdobić natką lub szczypiorkiem.
Smacznego
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze