01-02-2009 17:46
Jaja faszerowane rybą wędzoną
Przepis
Faszerowane jajka uwielbiam nie tylko od święta. zawsze przygotowuje je na rodzinne uroczystości i, uwierzcie mi, znikają ze stołu raz dwa.
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Źródło: 123
Składniki
Przepis
Ugotowane jajka na twardo obrać ze skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtko, rozgnieść widelcem i połączyć z rozdrobnioną rybą wędzoną (wcześniej należy usunąć z niej możliwie wszystkie ości), posiekanym szczypiorkiem i odrobiną bułki namoczonej wcześniej w mleku (bułka sprawi, że farsz będzie bardziej sklejony) oraz sosem majonezowym. Farsz należy dokładnie wymieszać i za pomocą małej łyżeczki nakładać na białka rozłożone na talerzu.
Na koniec przyozdobić natką lub szczypiorkiem.
Smacznego
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Jaja faszerowane rybą wędzoną
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.