Jaja faszerowane rybą wędzoną

Faszerowane jajka uwielbiam nie tylko od święta. zawsze przygotowuje je na rodzinne uroczystości i, uwierzcie mi, znikają ze stołu raz dwa.

Jaja faszerowane rybą wedzonąJaja faszerowane rybą wedzoną

Składniki

  • 5 jaj świeżych
  • 2 dkg szczypiorku lub cebuli
  • 2 dkg masła
  • 1/2 porcji sosu majonezowego
  • 2 dkg bułki czerstwej
  • przybranie sezonowe
  • 1/2 szklanki mleka do namoczenia
  • 20 dkg piklinga (lub innej ryby wędzonej)

Przepis

Ugotowane jajka na twardo obrać ze skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtko, rozgnieść widelcem i połączyć z rozdrobnioną rybą wędzoną (wcześniej należy usunąć z niej możliwie wszystkie ości), posiekanym szczypiorkiem i odrobiną bułki namoczonej wcześniej w mleku (bułka sprawi, że farsz będzie bardziej sklejony) oraz sosem majonezowym. Farsz należy dokładnie wymieszać i za pomocą małej łyżeczki nakładać na białka rozłożone na talerzu.

Przepis

Na koniec przyozdobić natką lub szczypiorkiem.
Smacznego

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja