Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

Jaja faszerowane rybą wędzoną

Przepis

Faszerowane jajka uwielbiam nie tylko od święta. zawsze przygotowuje je na rodzinne uroczystości i, uwierzcie mi, znikają ze stołu raz dwa.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d3b3on1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Jaja faszerowane rybą wedzoną
123
Jaja faszerowane rybą wedzoną
Składniki
  • 5 jaj świeżych
  • 2 dkg szczypiorku lub cebuli
  • 2 dkg masła
  • 1/2 porcji sosu majonezowego
  • 2 dkg bułki czerstwej
  • przybranie sezonowe
  • 1/2 szklanki mleka do namoczenia
  • 20 dkg piklinga (lub innej ryby wędzonej)
Przepis

Ugotowane jajka na twardo obrać ze skorupki i przekroić na pół. Wydrążyć żółtko, rozgnieść widelcem i połączyć z rozdrobnioną rybą wędzoną (wcześniej należy usunąć z niej możliwie wszystkie ości), posiekanym szczypiorkiem i odrobiną bułki namoczonej wcześniej w mleku (bułka sprawi, że farsz będzie bardziej sklejony) oraz sosem majonezowym. Farsz należy dokładnie wymieszać i za pomocą małej łyżeczki nakładać na białka rozłożone na talerzu.

Na koniec przyozdobić natką lub szczypiorkiem.
Smacznego

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

d3b3on1
Jaja faszerowane rybą wędzoną
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3b3on1
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1