Trwa ładowanie...

Inteligentna patelnia do zadań specjalnych. Przygotujesz na niej wiele smacznych dań

Aromatyczna jajecznica, soczyste mięsa, kremowe risotto, zarumienione warzywa i chrupiące placki. Trudno wyobrazić sobie przyrządzenie tych i wielu innych dań bez patelni. To chyba jedyny tak praktyczny i wielofunkcyjny sprzęt kuchenny, na którym przygotujesz każde danie. Smażenie pozwala zaoszczędzić sporo czasu, bo dzięki tej technice potrawy są gotowe w kilka minut. Jaką patelnię wybrać? Podpowiadamy.

Materiał sponsorowany przez Euro-net
 Źródło: materiały partnera
d4i1ksi
d4i1ksi

Smażenie to najszybszy i najprostszy sposób obróbki termicznej. Nic dziwnego zatem, że dania z patelni tak często lądują na naszych stołach. Ten sposób umożliwia przygotowanie właściwie każdego dania – od mięs, ryb i jaj przez warzywa i potrawy na bazie kasz oraz ryżu aż po wyroby mączne, jak placki, omlety i naleśniki. Oznacza to, że patelnia śmiało może służyć każdego dnia, bo na jej powierzchni przyrządzisz śniadania, obiady i ciepłe, pożywne kolacje. Jeżeli ty i twoi bliscy lubicie zdrowe i urozmaicone posiłki, a do tego przygotowane w bezpieczny i szybki sposób, przynajmniej jedna patelnia o grubym, solidnym dnie powinna znaleźć się na wyposażeniu twojej kuchni. Polecamy jednak kilka patelni o różnych średnicach, które umożliwią jednoczesne smażenie różnych składników dań. Patelnie znanych, renomowanych marek nie są tanie, jednak zawsze możesz kupić je w zestawie. Zobacz, jakie modele patelni sprawdzą się w twoim domu.

Tefal Hard Titanum. Praktyczny, uniwersalny zestaw do kulinarnych eksperymentów

Nieważnie, czy jesteś mistrzem kuchni, czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w tej przestrzeni. Patelnia to nieocenione narzędzie dla każdego, bez względu na stopień zaawansowania. Jeżeli jednak dopiero odkrywasz swój kulinarny potencjał, przyda ci się niezawodny zestaw patelni o grubym, ciężkim dnie, które umożliwią smażenie, duszenie i gotowanie bez ryzyka przypalenia i przywarcia potrawy. Te cechy są oczywiście ważne zawsze i w każdej sytuacji, jednak na początkowej drodze łatwo o niepowodzenia, które mogą skutecznie zniechęcić nas do gotowania. Patelnie Hard Titanum 22+28 cm to praktyczny i niezwykle pomocny zestaw, który przyjdzie z pomocą podczas przyrządzania wielu prostych i bardziej skomplikowanych dań. Solidna powłoka z cząsteczkami tytanu nie tylko skraca czas przygotowania potraw, ale także znacznie ułatwia cały proces.

Głębokie patelnie o dwóch średnicach sprawdzą się zwłaszcza w przypadku gotowania wieloskładnikowych dań, ale śmiało możesz smażyć na nich także proste rzeczy, jak jajecznica, jajka sadzone, filety rybne, pierś z kurczaka czy śniadaniowe placuszki pancakes. Z tym niezastąpionym duetem twoje menu przejdzie prawdziwą rewolucję, bo przekonasz się, że gotowanie jest proste i niezwykle przyjemne.

Tefal Ingenio Extra. Wielofunkcyjne patelnie dla prawdziwych miłośników gotowania

Lubisz wiedzieć, co w kulinarnych trendach piszczy i przygotowywać nowe dania we własnym stylu? Nie możesz obyć się bez dobrej patelni, a najlepiej trzech – o różnych średnicach. Polecamy patelnie Ingenio Extra 22/24/26 z rączką, czyli praktyczny zestaw trzech patelni o różnych rozmiarach, które możesz wykorzystywać jednocześnie, skracając czas gotowania, albo sięgać po nie oddzielnie, w zależności od potrzeb, a także rodzaju oraz wielkości przygotowanej potrawy. Linia Tefal Ingenio Extra charakteryzuje się uniwersalnym, wielofunkcyjnym zastosowaniem. Każda z patelni z tego zestawu ma odłączaną rączkę, dzięki czemu mogą służyć także jako naczynie do zapiekania potraw w piekarniku. Ten model patelni jest też łatwiejszy do przechowywania.

d4i1ksi

Inwestując w patenie Ingenio Extra, masz pewność, że posłużą ci wiele lat, bo powłoka z dodatkiem cząsteczek tytanu jest wyjątkowo odporna na zarysowania i uszkodzenia. Ponadto każda z patelni z tej serii ma wskaźnik temperatury, co pozwala dopasować ciepło do potrawy i chroni ją przed nadmiernym przypieczeniem. Inteligentne patelnie Tefal Ingenio to niezawodni pomocnicy w codziennym gotowaniu. Wypróbuj je, a gwarantujemy, że staną się najczęściej używanymi sprzętami w twojej kuchni. 

Autor: Eliza Świderska

Materiał sponsorowany przez Euro-net
d4i1ksi
d4i1ksi
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj