Hanna Lis nie lubi nudy w kuchni. Mówi, co ją inspiruje
Hanna Lis uwielbia kuchnię indyjską. Dziennikarka zdradziła ostatnio, że samodzielnie przygotuje nawet chlebki naan. W kuchni świetnie czuje się również jej starsza córka Julka.
Hanna Lis uwielbia gotować. Dziennikarka kilka miesięcy temu wydała książkę kucharską "Mój świat na talerzu". Teraz przyszedł czas na własny program kulinarny, który emitowany jest w telewizji Wirtualnej Polski. W rozmowie z czasopismem "Życie na gorąco" gwiazda wyznała, że uwielbia potrawy inspirowane podróżami i miejscami, w których mieszkała. Ma na myśli Skandynawię i Włochy. Lis nie lubi jednak monotonii.
Hanna Lis o swoich ispiraccjach kulinarnych
- Podróżuję widelcem po mapie. Jeżeli jednego dnia są schabowe albo kotlety mielone mojej babci, to innego dnia zaserwuje izraelskie tahini (pasta sezamowa). Jest u mnie naprawdę bardzo różnorodnie - powiedziała dziennikarka.
Hanna Lis o córce
Lis ma szczególny sentyment do kuchni indyjskiej, mimo że nigdy nie była w Indiach. Uwielbia i sama robi butter chicken i chlebki naan. Jak twierdzi dziennikarka, wcale nie trzeba mieć do nich specjalnego pieca i świetnie wychodzą przygotowane nawet na patelni. Lis podkreśliła również, że gotować lubi także jej starsza córka Julka, która jest pierwszą recenzentką jej książki. Dziewczyna jednak nie trzyma się kurczowo przepisów i w kuchni jest bardzo kreatywna.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl