Hanna Lis nie lubi nudy w kuchni. Mówi, co ją inspiruje

Hanna Lis uwielbia kuchnię indyjską. Dziennikarka zdradziła ostatnio, że samodzielnie przygotuje nawet chlebki naan. W kuchni świetnie czuje się również jej starsza córka Julka.

Hanna Lis zdradziła swoje kulinarne inspiracje
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Hanna Lis uwielbia gotować. Dziennikarka kilka miesięcy temu wydała książkę kucharską "Mój świat na talerzu". Teraz przyszedł czas na własny program kulinarny, który emitowany jest w telewizji Wirtualnej Polski. W rozmowie z czasopismem "Życie na gorąco" gwiazda wyznała, że uwielbia potrawy inspirowane podróżami i miejscami, w których mieszkała. Ma na myśli Skandynawię i Włochy. Lis nie lubi jednak monotonii.

Hanna Lis o swoich ispiraccjach kulinarnych

- Podróżuję widelcem po mapie. Jeżeli jednego dnia są schabowe albo kotlety mielone mojej babci, to innego dnia zaserwuje izraelskie tahini (pasta sezamowa). Jest u mnie naprawdę bardzo różnorodnie - powiedziała dziennikarka.

Hanna Lis o córce

Lis ma szczególny sentyment do kuchni indyjskiej, mimo że nigdy nie była w Indiach. Uwielbia i sama robi butter chicken i chlebki naan. Jak twierdzi dziennikarka, wcale nie trzeba mieć do nich specjalnego pieca i świetnie wychodzą przygotowane nawet na patelni. Lis podkreśliła również, że gotować lubi także jej starsza córka Julka, która jest pierwszą recenzentką jej książki. Dziewczyna jednak nie trzyma się kurczowo przepisów i w kuchni jest bardzo kreatywna.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Mamy mają moc - Anna Tańska-Zbróg

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
Zapomnij o owsianym i sojowym. To mleko pomaga w odchudzaniu, a do tego jest słodkie
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
W tym roku prawdziwy wysp pysznych grzybów. W tych miejscach znajdziesz ich najwięcej
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Przed wrzuceniem frytek wsypuję do oleju łyżeczkę. Są chrupiące, jędrne i rumiane
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
Znali go już w średniowieczu, a dziś zapomniany. Wspiera serce i jelita
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu
W Polsce mało znane. Gdy zobaczysz, kupuj bez wahania, są bezcenne dla wątroby i mózgu