Hanna Lis nie lubi nudy w kuchni. Mówi, co ją inspiruje

Hanna Lis uwielbia kuchnię indyjską. Dziennikarka zdradziła ostatnio, że samodzielnie przygotuje nawet chlebki naan. W kuchni świetnie czuje się również jej starsza córka Julka.

Hanna Lis zdradziła swoje kulinarne inspiracje
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Hanna Lis uwielbia gotować. Dziennikarka kilka miesięcy temu wydała książkę kucharską "Mój świat na talerzu". Teraz przyszedł czas na własny program kulinarny, który emitowany jest w telewizji Wirtualnej Polski. W rozmowie z czasopismem "Życie na gorąco" gwiazda wyznała, że uwielbia potrawy inspirowane podróżami i miejscami, w których mieszkała. Ma na myśli Skandynawię i Włochy. Lis nie lubi jednak monotonii.

Hanna Lis o swoich ispiraccjach kulinarnych

- Podróżuję widelcem po mapie. Jeżeli jednego dnia są schabowe albo kotlety mielone mojej babci, to innego dnia zaserwuje izraelskie tahini (pasta sezamowa). Jest u mnie naprawdę bardzo różnorodnie - powiedziała dziennikarka.

Hanna Lis o córce

Lis ma szczególny sentyment do kuchni indyjskiej, mimo że nigdy nie była w Indiach. Uwielbia i sama robi butter chicken i chlebki naan. Jak twierdzi dziennikarka, wcale nie trzeba mieć do nich specjalnego pieca i świetnie wychodzą przygotowane nawet na patelni. Lis podkreśliła również, że gotować lubi także jej starsza córka Julka, która jest pierwszą recenzentką jej książki. Dziewczyna jednak nie trzyma się kurczowo przepisów i w kuchni jest bardzo kreatywna.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Mamy mają moc - Anna Tańska-Zbróg

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości