Gulasz z fasolką szparagową
Latem, kiedy mamy pod dostatkiem świeżych warzyw, warto sięgać po nie jak najczęściej Świetnym pomysłem może być więc gulasz z szynki wieprzowej z fasolką szparagową, brokułami i młoda cebulką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg szynki wieprzowej
- ½ kg fasolki szparagowej
- 1 brokuł
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- szczypta chili
- Mięso kroję w kostkę, solę, smażę około 30 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam papryką słodką oraz chili.
- Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody.
- Fasolkę szparagową oczyszczam z końcówek, kroję na połówki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa łączę z mięsem.
- Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i podaję z ryżem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze