Trwa ładowanie...
d2m8jt0
02-08-2022 12:22

Gulasz z fasolką szparagową

Przepis

Latem, kiedy mamy pod dostatkiem świeżych warzyw, warto sięgać po nie jak najczęściej Świetnym pomysłem może być więc gulasz z szynki wieprzowej z fasolką szparagową, brokułami i młoda cebulką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d2m8jt0
2.2
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 1 brokuł
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • szczypta chili
Przepis
  • Mięso kroję w kostkę, solę, smażę około 30 minut na rozgrzanym oleju. Doprawiam papryką słodką oraz chili.
  • Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, dodaję do mięsa. Podlewam jedną szklanką wody.
  • Fasolkę szparagową oczyszczam z końcówek, kroję na połówki, brokuł dziele na mniejsze różyczki. Warzywa łączę z mięsem.
  • Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i podaję z ryżem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz z fasolką szparagową
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
4
Share
d2m8jt0

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2m8jt0
d2m8jt0
d2m8jt0
d2m8jt0
Więcej tematów
d2m8jt0