Trwa ładowanie...
d3450at
14-11-2022 12:54

Gulasz wieprzowy z warzywami. Sycący i smaczny

Przepis

Mięciutkie kawałki mięsa, dużo warzyw i gęsty sos. To brzmi jak przepis na udany jesienny obiad. Gulasz najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub ulubioną kaszą np. jęczmienną. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d3450at
2.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 1 marchew
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 60 g zupy w proszku węgierskiej gulaszowej
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • sól
Przepis
  • Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
  • Mięso kroję w kostkę dodaję do warzyw, gdy mięso zmieni kolor doprawiam solą, papryką ostrą oraz papryką słodką. Marchew obieram, kroję w plasterki, dodaję do mięsa Następnie podlewam jedną szklanką wody i gotuję około 30 minut.
  • Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, łączę z mięsem. Dodaję fasolkę szparagową i ponownie gotuję około 10 minut.
  • Na koniec rozrabiam zupę węgierską w małej ilości wody i wlewam do mięsa, chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
  • Danie gotowe, podaję z kopytkami, kluskami śląskimi lub ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz wieprzowy z warzywami. Sycący i smaczny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3450at
d3450at
d3450at
d3450at
Więcej tematów
d3450at