WAŻNE
TERAZ

Strzelanina w Jerozolimie. Są zabici i ranni

Grzyby w cieście francuskim

Obraz

Składniki

    • 45 dag mrożonego ciasta francuskiego
    • 3 jajka
    • 25 dag grzybów
    • 1 mała cebula
    • 1 łyżka masła
    • 5 dag surowej szynki
    • 50 ml śmietany
    • szczypta gałki muszkatołowej
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • sól, pieprz
    • 1 łyżka margaryny do wysmarowania blachy

Przepis

Ciasto francuskie rozmrozić. Jedno jajko roztrzepać. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę oczyścić, posiekać i zeszklić na maśle. Następnie dodać szynkę i grzyby, doprawić solą i pieprzem, krótko poddusić.

Przepis

Pozostałe jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać posiekaną pietruszkę. Tak przygotowanym sosem polać grzyby i mieszać, aż jajka się zetną.

Przepis

Ciasto pokroić w kwadraty lub prostokąty, rozłożyć na nich ostudzone nadzienie. Dokładnie zlepić przeciwne boki. Ciasto z nadzieniem posmarować roztrzepanym jajkiem i ułożyć na wysmarowanej blasze.

Przepis

Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC.

Przepis

UWAGA: potrawę można przygotować również z pieczarek lub boczniaków.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Kurczaka robię w chrupiącej panierce. Nie używam bułki tartej i mąki
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia
Wygląda i smakuje jak pizza. Ale zrobisz w 5 minut i można jeść bez wyrzutów sumienia