Trwa ładowanie...
d4f8hf2
26-01-2015 17:13

Grillowane tofu w pikantnym sosie

Przepis

Grillowane tofu to alternatywa zarówno dla dań mięsnych, jak i pieczonych serów. Wegetariańskie i wegańskie potrawy świetnie sprawdzą się na rodzinnych spotkaniach przy grillu - są zdrowe i smaczne. Wypróbuj ten przepis, a na pewno zakochasz się w tofu.

d4f8hf2
5.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 kostki tofu naturalnego Polsoja
  • 6 łyżek pasty miso
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżkioleju sezamowego
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • 1 pęczek szczypiorku
Przepis

[list=1]
[*]Pastę miso wymieszać z cukrem, olejem sezamowym, sokiem z cytryny, posiekaną papryczką chili, posiekanym czosnkiem, startym imbirem, a następnie dokładnie wymieszać.

[]Każdą kostkę tofu przeciąć na pół wzdłuż, a następnie usmażyć na patelni grillowej z obu stron.
[
]Każdą porcję polać sosem, a następnie posypać posiekanym szczypiorkiem i sezamem.
[/list]

Przepis dodał użytkownik czuk

Grillowane tofu w pikantnym sosie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4f8hf2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4f8hf2
d4f8hf2
d4f8hf2
d4f8hf2
Więcej tematów
d4f8hf2