Grillowana cukinia z czosnkiem i serem żółtym gouda
- 2 większe cukinie
- 150 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w bloku
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 100 g boczku wędzonego
- oliwa z oliwek
Oliwę mieszamy z solą i pieprzem. Cukinie kroimy w grubsze plastry, smarujemy oliwą i grillujemy z obu stron na tacce aluminiowej. Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a boczek w drobną kostkę i podsmażamy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie zdejmujemy z rusztu upieczone już plastry cukinii, układamy na nich plasterki czosnku, boczek i posypujemy startym serem żółtym. Całość kładziemy ponownie na tacce aluminiowej i grillujemy aż ser się rozpuści. Po zdjęciu z rusztu posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Przepis dodał użytkownik Anna
Podziel się opinią
Komentarze