Gotowanie na ekranie: quiche lorraine z boczkiem

Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz zdradził sekret przygotowania nadzienia na bazie jajek, boczku i sera. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.

Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz pokazał, jak przygotowań nadzienie na bazie jajek, boczku i sera. Danie to jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.

Do quiche lorraine przyda się przede wszystkim kruche ciasto. Można skorzystać z gotowego produktu lub zrobić je samodzielnie. Potrzebne będą następujące składniki: 250 g mąki, pół kostki masła pokrojonego w kosteczkę, szczypta soli, odrobina gałki muszkatołowej i 50 ml wody. Wyrobione ciasto odłożyć na godzinę do lodówki, a następnie rozwałkować i ułożyć na formie do tarty. Piec z obciążeniem (np. ryż na papierze do pieczenia) przez 10 minut w 180 stopni C.

Wybrane dla Ciebie
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się