Gołąbki w nowej wersji. Macie odwagę spróbować?
Gołąbki to klasyka polskiej kuchni. Są smaczne i sycące. Warto jednak pokombinować z różnymi składnikami i przygotować je w zupełnie innej wersji.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć głąb, opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, obgotować, aż liście zmiękną.
- Następnie kapustę wyjąć, oddzielić liście, ściąć grube nerwy nie uszkadzając liści.
- Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie, odcedzić, zmielić razem z baraniną.
- Cebulę obrać, opłukać, pokrajać drobno i usmażyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w kosteczkę, wymieszać z przygotowaną fasolą, cebulą i przyprawami.
- Na liściach kapusty układać nadzienie, założyć brzegi do środka, zawinąć w rulon, ułożyć w rondlu wyłożonym liśćmi kapusty, zalać wywarem wymieszanym z koncentratem pomidorowym i dusić do miękkości pod przykryciem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze